FORRÓ – PARITANSSI

13162039_10153659335485669_1497380455_n

Photo: Leila Oksa

Forró on brasilialainen paritanssi, jota tanssitaan iloisen ja menevään brasililalaiseen forró-musiikkiin. Forrón perusaskel on yksinkertainen ja helppo oppia, vaikka itse forróa on olemassa montaa eri tyyliä, hitaampaa ja nopeampaa. Tärkeintä on kehon rentous, tanssista ja musiikista nauttiminen, forrón rytmi ja hyvä kontakti tanssijoiden välillä.

Yhdistän työpajoihin kehoa ja mieltä lämmitteleviä tanssi-improvisaatio- ja kehotietoisuusharjoitteita.

Ota yhteyttä koskien forró-paritanssin alkeiskurssien opetusta!

Tanssin brasilialaista forró-paritanssia keväästä 2014 lähtien. Opin tanssimaan sitä asuessani Freiburgissa Saksassa 2013-2015. Olin aktiivisesti mukana Forrózin Freiburgin tanssikursseilla ja tapahtumissa parin vuoden ajan. Osallistuin Keski-Euroopassa asuessani ja siellä vieraillessani Freiburgin, Ranskan ja Stuttgartin forró-festivaaleille. Tanssin forrón lisäksi mm. kontakti-improvisaatiota sekä teen tanssi- ja liikeimprovisaatiota. Forrón ja improvisaation yhdistäminen toisiinsa on inspiroinut minua pitkään. Olen tanssinut paljon freiburgilaisten forró-tanssijoiden kanssa ”forróa ja improvisaatiota”.

Olen syksyn ja talven 2015-2016 opettanut forrón alkeita Kulttuurikeskus SähinässäLapinlahden Lähteellä ja Arkadia Oy International Bookstoressa sekä järjestänyt Forró meets improvisation -tansseja Luovan Kasvun kurssikeskuksessa.