Tanssi-improvisaatio & luova liike

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tanssi-improvisaatio ja luova liike ovat ainutlaatuisia keinoja tutustua omaan kehoon, vahvistaa kehotuntemusta, herätellä aistit ja löytää oma ainutlaatuinen tapa liikkua ja tanssia. Tunneilla keskitytään erilaisiin harjoituksiin ja ja tekniikoihin, jotka rohkaisevat tanssijoita omaan luovaan liikkeeseen sekä tulemaan tietoisiksi mm. hengityksestä, omista tunteista, ajatuksista, omasta kehosta sekä toisista tanssijoista ja tilasta. Tunnit alkavat usein rentoutumisella ja hengitykseen tutustumisella. Miten hengitykseni ja liikkeeni ovat vuorovaikutuksessa keskenään?

Työpajassa harjoitellaan kuuntelemaan ja seuraamaan omasta ja toisten kehoista lähteviä impulsseja sekä vahvistamaan kehotietoisuutta. Tanssi luodaan heittäytyen liikkeellä, keholla ja avoimella mielellä kohti tuntematonta. Jokainen tanssihetki ja liike vievät uuteen tilanteeseen ja mahdollisuuteen.

Sisältöjä:
Hengitys ja rentoutuminen
Oman kehon kuunteleminen ja aisitiminen
Rytmi, ajoitus ja nopeus
Tasot (ylä-, ala- ja keskitaso)
Liikelaadut
Mielikuvat tanssin tukena
Liikkeen kopiointi ja kontakti toiseen/toisiin tanssijaan/tanssijoihin
Instant Composition

Työpaja voi olla oma kokonaisuutensa tai se voidaan yhdistää osaksi toista työpajaa tai sen voi toteuttaa vaikka metsässä metsätanssi-työpajana.