Vea

20170619-_62A4223-Edit

”Beauty of the Light, surround my life.”
– The Mother

Olen espoolainen tanssitaiteilija, tanssin ohjaaja, joogaopettaja (RYT200) sekä toimintaterapeutti (AMK). Lokakuussa 2018 valmistuin erkkajoogaohjaajaksi – sovellettua joogaa erityisryhmille.

Miten minusta tuli se, joka olen tänään? 

Minulle tanssi ja liike ovat aina olleet tapa ilmaista ja kehittää itseäni sekä tutustua siihen, kuka syvimmiltäni olen. Tanssin jo pienenä tyttönä ja haaveilin tanssijuudesta osana työtäni.

Lukion jälkeen lähdin vapaaehtoistöihin Irlannin maaseudulle työskentelemään kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten pariin. Polkuni ihmisläheisen työn parissa johti minut toimintaterapiaopintojen pariin. Vuonna 2010 valmisuin toimintaterapeutiksi (AMK).

”The creative moment is an improvised moment.” -Julyen Hamilton

Toimintaterapiaa opiskellessani unelmoin siitä, että voisin yhdistää tanssin ja liikkeen osaksi työtäni. Niinpä toimintaterapiaopintojen jälkeen sain ilokseni paikan tanssijan koulutukseen Etelä-Saksasta Freiburgista improvisaation ja nykytanssiin painottuvasta koulusta TIP – Schule für Tanz Improvisation und Performance. Lähdin innolla uuteen haasteeseen ja mahdollisuuteen. Tie vei mennessään ja kesällä 2015 valmistuin tanssijaksi.

Taide ja luovuus kuuluvat kaikille. 

Kaikki liike voi olla tanssia ja hengitys on jo pienin tanssiliike – tärkein liike kaikista! 

Nämä ajatukset ovat aina olleet lähtökohtani omalle työlleni erityisesti, kun ohjaan. Haluan tuoda tanssin, luovan liikkeen, joogan, hengittämisen ja rentoutumisen sekä elämisen iloa ja riemua kaikille ryhmille ja yksilöille, joita työssäni saan ohjata. Tanssijana toteutan projekteja ja työpajoja ns. soveltavan taiteen ja yhteisötaiteen kentällä. Vien työpajoja, projekteja ja esityksiä (erityis)ryhmille mm. hoivakoteihin, päivätoimintakeskuksiin, kouluihin, työpaikoille, harrastusryhmiin, päiväkoteihin ja osaksi erilaisia festivaaleja ja tapahtumia.

”Yoga is not to be performed, yoga is to be lived.” – Aadil Palkhivala

Vuonna 2017 palasin intensiivisemmin joogaharrastukseni pariin. Minua oli jo jonkun aikaa kiinnostanut syventyä joogan ja meditaation harjoittamiseen. Sain kumppaniltani Tuomas Heinämäeltä vinkin Purna joogasta ja niinpä lähdimme yhdessä  Tove Palmgrenin taidokkaaseen ja tarkkaan oppiin Purna Yoga Helsingin opettajakoulutukseen. Valmistuimme joogaohjaajiksi huhtikuussa 2018. Joogasta ja meditaatiosta on muodostunut rakas osa elämääni. Se on tuonut minulle paljon iloa, itseluottamusta ja sisäistä rauhaa sekä uusia konkreettisia työkaluja oman hyvinvointini edistämiseksi ja kokonaisvaltaisen onnellisuuden ja ilon lisäämiseksi. Se on myös tuonut minulle uuden ammatin ja ilolla jaan tietoani ja taitoani oppilailleni joogatunneillani.

Kuva: Vesa Marjanen Photography, 2017.