JOOGA

“True yoga is not about the shape of your body,
but the shape of your life.
Yoga is not to be performed; yoga is to be lived.
Yoga doesn’t care about what you have been;
yoga cares about the person you are becoming.
Yoga is designed for a vast and profound purpose,
and for it to be truly called yoga, its essence must be embodied.”

~Aadil Palkhivala, Fire of Love

_8007130-1_pieni.jpg

Vea aloitti joogan 17-vuotiaana Oulun Astanga­joogakoululla parantaakseen omaa kokonais­valtaista hyvin­vointiaan. Joogamatka jatkui ja syventyi eri jooga­lajien myötä, tuoden iloa, keveyttä, hyvin­vointia ja rauhaa. Vuonna 2018 Vea valmistui jooga­ohjaajaksi (RYT200) The College of Purna Yogasta Helsingissä Tove Palmgrenin taitavasta, lämminhenkisestä ja tarkasta ohjauksesta.

_8007128-1_pieni.jpg

Jooga on Vealle kokonaisvaltainen elämäntyyli – mieli, keho & sielu voivat paremmin. Hän haluaa kannustaa muitakin näkemään, kuinka pienillä joka­päiväisen elämän muutoksilla voi vaikuttaa omaan hyvin­vointiin! Pieni voi olla suurta! Ja mahdoton mahdollista!

Vea on syventänyt joogaosaamistaan monipuolisesti: 
– Purnajoogaohjaaja (RYT200)
– Erkkajoogaohjaaja, erityisryhmät
– Lasten, nuorten ja perheiden joogaohjaaja
– Birthlight – Pre- ja Postnataljooga (raskaus, synnytys sekä synnyttäneet äidit)

Vean joogatarina:

Vea aloitti joogan Oulussa vuonna 2007 ollessaan 17-vuotias ja etsiessään tapoja voida kokonaisvaltaisesti paremmin. Vea on tanssinut ja liikkunut aktiivisesti lapsesta saakka, mutta jooga toi hänelle jotakin uutta – tunteen syvemmästä rauhasta. Vuosien varrella jooga ”tuli ja meni” Vean matkustellessa ja asuessa Suomessa ja ulkomailla.

Vuonna 2017 Vea tunsi kutsun syventää joogaharjoitustaan. Kuin kauniina vastauksena tähän toiveeseen, hän löysin Purna Yoga Helsingin iloisen ja kotoisan studion ja valmistui joogaopettajaksi (RYT200 Purna Yoga) vuonna 2018 Tove Palmgrenin and Nicola Mobergin ohjauksesta.

”Purna jooga on opettanut minua näkemään itseni aivan uudessa valossa: voin aktiivisesti ja positiivisesti vaikuttaa kehoni, mieleni ja sydämeni hyvinvointiin harjoittamalla Purna joogaa. Olen oppinut monia käytännönläheisiä työkaluja, joita harjoittamalla voin tuntea itsessäni kokonaisvaltaisen vapauden, ilon ja keveyden kiireisen elämäntyylimme keskellä. Purna jooga on minulle matka, joka avaa näkemään elämän kauniit lahjat kiitollisuudella. Olen syvästi kiitollinen, että saan jakaa Purna joogan harjoitusta myös muille.”

Vealla on myös tanssijan, toimintaterapeutin ja sovelletun erityisryhmille suunnatun joogan koulutukset. Lisäksi hän on opiskellut lasten, nuorten ja perheiden joogaopettajaksi sekä Birthlight-joogaohjaajaksi (Prenatal: raskaus, synnytys, Postnatal: synnyttäneet äidit). Tanssijana hän työskentelee sosiaali- ja terveysalan ja sosiaalisen ja yhteisötaiteen kentillä luoden tanssiesitys- ja -työpajaprojekteja. Joogan lisäksi tanssi on Vealle kanava ilmaista itseään ja tuntea olevansa yhteydessä sydämeensä.

_8007118-1_pieni.jpg

Kuvat: Linda Manner, 2019