Tanssiva Dialogi

DSCF6635Tanssiva Dialogi kutsuu katsojat yhteiselle vuorovaikutteiselle matkalle tanssin ja liikkeen dialogissa. Esitys on tanssitaiteilija Vea Vainion ja tanssi-liiketerapeutti FM Katri Heiskalan yhteinen osallistava tanssiesitys vanhuksille hoivakoteihin ja päivätoimintakeskuksiin Espoon alueella.

DSCF6357 copy

Tanssiva Dialogi = kauneutta arjen keskelle. Mitä tapahtui, kun Katri ja Vea tulivat hoivakotiin muistisairaiden luokse esityksensä kanssa? Meillä Villa Elämäntalossa oli ilo ja kunnia olla kenraaliharjoituspaikkana. Soinnun päiväsalissa piirissä istui 11 asukasta, jotka saivat aluksi ihailla koulutettujen tanssijoiden sulavaa liikehdintää argentiinalaisen tangon tahdissa ja rakentaa mielissään kuka minkäkinlaista tarinaa siitä, mitä tanssilla haluttiin kertoa. Kun musiikki vaihtui, tanssijat alkoivat ottaa kontaktia yleisöön, ja erilaisin apuvälinein houkuttelivat heidät mukaansa musiikilliseen tarinaansa.

DSCF6361 copy

Välillä kuunneltiin äänimaljojen kiehtovia ääniä, välillä ihailtiin suurten harsokankaiden väriloistoa. Miltä tapahtuma sitten näytti hoitopaikan kannalta? Levottomat asukkaat eivät huudelleet eivätkä lähteneet pois tapahtumasta. Leveistä hymyistä päätellen ikä ja vaivat unohtuivat asukkailta, kun tanssija tuli kohdalle ja silmiin katsoen otti käsistä kiinni. Kukaan ei pyristellyt pois otteesta, vaan lähti mukaan tanssiin, istuen tai jalkeilla. Noin 40 minuutin esityksessä oli paljon nähtävää, kuultavaa ja ihasteltavaa. Eikä ohjelma tuntunut ollenkaan liian pitkältä. – Suosittelen ohjelmaa lämpimästi!

– Päivi Vaahtia, vanhusten hoivakodin vapaa-ajanohjaaja

Syksyn 2018 projektia tukee Espoon Kaupungin Kulttuurilautakunta.

Espoo tunnus

Kuvat yllä ja alla: Ignacio Perez Perez, 2018

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.