TANSSIVA DIALOGI

Tanssiva Dialogi on tanssitaiteilija Vea Vainion ja tanssi-liiketerapeutti FM Katri Heiskalan syksyllä 2018 luoma yhteinen osallistava tanssiteos vanhuksille sekä heidän parissaan työskentelevälle henkilökunnalle.

Vainio ja Heiskala luoma vuorovaikutteinen esitys koskettaa ihanasti ja luo ympärilleen läsnäoloa. Osallistava tanssi-
esitys on suunnattu (muistisairaille) vanhuksille kutsuen kaikenkuntoiset katsojat mukaan vuorovaikutteiselle matkalle tanssin ja liikkeen dialogissa.

Esitystä värittää tunnelmallinen musiikki-äänimaisema, värikkäät huivit, harsot ja pitkä kangas sekä äänimaljat ja tanssijoiden vuorovaikutus yleisön kanssa jokaisen osallistujan omaa tilaa kunnioittaen.

Tanssiva Dialogi voi luoda uuden, koskettavan, non-verbaalin tavan olla vuorovaikutuksessa (muistisairaan) vanhuksen kanssa.

DSCF6635

Kesto: ​45 minuuttia
Kohderyhmä: ​vanhukset, muistisairaat ja henkilökunta
Tanssijat: Vea Vainio ja Katri Heiskala
Musiikki: vaihtelevat kappaleet
Hinta: pyydä hintatarjous

Yhteydenotot ja hintatiedustelut:
Vea Vainio, vea_vainio@hotmail.com, puh. 040 840 2900
Katri Heiskala, katri.heiskala@gmail.com

Ota yhteyttä ja sovitaan sopiva esitysajankohta juuri teille!

 

DSCF6357 copy

Espoo tunnus

Syksyllä 2018 Tanssiva Dialogi toteutui Espoon alueen vanhusten hoivakodeissa ja palvelutaloissa Espoon Kaupungin Kulttuurilautakunnan tukemana. Tästä lähtien Vainio ja Heiskala ovat toteuttaneet esitystä Uudenmaan alueen vanhusten hoivakodeissa ja palvelutaloissa.

Katsojien palautetta Espoon kiertueesta:

”Tuntui sielussa asti!”

”Ei ole mitään hauskempaa!”

”Tätähän minä alan harrastamaan!”

”Mä olen täällä ihan vedet silmissä. Miksi tällaista ei ole meillä useammin?”

”Ne, jotka huutelee, ei huudellut. Ne, jotka lähtee vaeltamaan, pysyivät rauhallisesti paikoillaan!”

DSCF6361 copy

”Ihanasti otitte kontaktia vanhuksiin.”

”Oli ihana nähdä, miten kaikki lähti mukaan ja hymyili.”

”Oli aivan ihanaa!”, ”Ihanat huivit.”

”Virkistävää, kun ei meillä täällä ole paljoa ohjelmaa.”

”Oli lumoavaa.”

”Tällaiselle on huutava pula ja teette mielettömän tärkeää työtä.”

”Oli ihana jakaa tällainen tuokio oman äidin kanssa. Muistella yhdessä, palata yhteisiin muistoihin. Tässä oli koko elämänkaari. En olisi ikinä uskonutkaan, että tällaiseen pääsemme tänään mukaan. Kiitos.”, omainen

”Oli ihana nähdä vanhusten reaktiot.”

”Oli tosi kaunis esitys.”

”Teette tärkeää työtä ja tuotte iloa heidän elämäänsä.”

 

Kuvat yllä ja alla: Ignacio Perez Perez, 2018

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tanssiva Dialogi = kauneutta arjen keskelle. Mitä tapahtui, kun Katri ja Vea tulivat hoivakotiin muistisairaiden luokse esityksensä kanssa? Meillä Villa Elämäntalossa oli ilo ja kunnia olla kenraaliharjoituspaikkana. Soinnun päiväsalissa piirissä istui 11 asukasta, jotka saivat aluksi ihailla koulutettujen tanssijoiden sulavaa liikehdintää argentiinalaisen tangon tahdissa ja rakentaa mielissään kuka minkäkinlaista tarinaa siitä, mitä tanssilla haluttiin kertoa. Kun musiikki vaihtui, tanssijat alkoivat ottaa kontaktia yleisöön, ja erilaisin apuvälinein houkuttelivat heidät mukaansa musiikilliseen tarinaansa.

Välillä kuunneltiin äänimaljojen kiehtovia ääniä, välillä ihailtiin suurten harsokankaiden väriloistoa. Miltä tapahtuma sitten näytti hoitopaikan kannalta? Levottomat asukkaat eivät huudelleet eivätkä lähteneet pois tapahtumasta. Leveistä hymyistä päätellen ikä ja vaivat unohtuivat asukkailta, kun tanssija tuli kohdalle ja silmiin katsoen otti käsistä kiinni. Kukaan ei pyristellyt pois otteesta, vaan lähti mukaan tanssiin, istuen tai jalkeilla. Noin 40 minuutin esityksessä oli paljon nähtävää, kuultavaa ja ihasteltavaa. Eikä ohjelma tuntunut ollenkaan liian pitkältä. 

– Suosittelen ohjelmaa lämpimästi!

– Päivi Vaahtia, vanhusten hoivakodin vapaa-ajanohjaaja